sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kivimäki: Aika finaalissa kvaaleja metsästämässä

Kiinnostava ja todella raskas vuosi alkaa olla lopuillaan. Kansainvälisiä kisoja takana viisi, hevonen, rahat ja koko joukkue alkaa olla aika finaalissa!

Hollantiin lähdettiin koko joukkueen voimin, eli neljä ratsukkoa, mutta valitettavasti ei saatu joukkuekvaaleja. Me otettiin kuitenkin Katjan kanssa Suomelle historiallinen kaksoisvoitto vapaaohjelmassa. Minä valitettavasti kakkonen, mutta vain muutaman pisteen erolla Katjaan. Hollannin kisasta kertyi henkilökohtaisia kvaalipisteitä, joten Lontoon reissu häämöttää.

Hevoseni alkaa olla pitkästä kisakaudesta todella rasittunut ja sen vanha niskavamma on häirinnyt treenaamista. Italian kisaan marraskuussa päätettiin kuitenkin lähteä, jotta Lontoon paikka saataisiin pidettyä.  Tietysti hevosen lääkärireissuihin paloi rahaa, mutta se palkittiin. Grivis saatiin takaisin kisakuntoiseksi ja lääkäri antoi sille matkaan lähtöluvan. Italiaan lähti vain Katja ja minä omilla hevosillamme. Taas oli kiva joukkue kasassa ja reissu Italiassa onnistunut. Itse ratsastin mielestäni hyvin ja hevonen oli niin hyvä kun niskajäykkyyden kanssa pystyi olemaan. Grivis ehkä kuumeni hiukka liikaa, ei vaarallisesti vaan enemmänkin liian esiintymishaluiseksi ja siksi radalla taas esitimme hieman ylimääräisiä liikkeitä, kuten passagea ja piafia, mistä saatiin sitten tietty rankkua. Yleisö piti kuitenkin radoistani ja muutama tuomari myös, mutta kaikkia en saanut puolelleni ja siksikin pisteet jäivät osittain kauden huonoimmiksi. Nyt niitä pisteitä sitten tuli sen verran että olin jälleen Eurooppa kolmonen! Eli olin taas kiinni Lontoon paikassa.
Italian reissun jälkeen Grivis pääsi ansaitulle kuukauden lomalle ja yritämme saada niskan hoidettua loppuun saakka kuntoon.

Itsekin alan olla aika väsynyt matkustamiseen ja lapseni kyllästyneet jo siihen että olen paljon pois kotoa. Näin paljon kun on satsannut haaveensa eteen niin pakko vaan puskea loppuun saakka antamatta periksi! Jokaisen kisan jälkeen aina toivoisi että nyt paikka Lontooseen varmistuisi, mutta aina vain joudutaan valmistautumaan seuraavaan reissuun. Tämä kausi siis loppuu vasta tammikuun lopussa kun kvaalikilpailut koko maailmassa on käyty. Norjalaiset lähtivät Brasiliaan metsästämään kvaaleja lainahevosilla ja pötkähtivät ranking listalla ohitse. Nyt siis minä ja Katja joudutaan reissaamaan paikkamme eteen vielä Floridaan tammikuussa, missä on kahdet kansainväliset kilpailut peräkkäisinä viikonloppuina. Me ratsastetaan siellä lainahevosilla, koska omien hevosten vieminen Jenkkeihin saakka on kallista ja tässä vaiheessa se olisi liian rankkaa hevoselleni. Reissu jännittää nyt enemmän kun joutuu radalle vieraalla hevosella. Näin ainakin pistetään tieto-taito koetukselle. Jännittävä alkuvuosi siis tulossa!

Olen itse ollut muutaman viikon ratsastamatta, joulun ja uuden vuoden vietin rauhassa lasteni kanssa ja muutaman päivän kaupunkilomankin ansaitusti kävin Roomassa. Pari viikkoa nyt sitten ratsastelen lainahevosillla  ja pidän kelaamalla ja kuntosalilla oman kuntoni kunnossa. Sponsoreiden metsästys on taas vauhdissa ja ollaanhan me Katjan kanssa saatukin jo tueksemme Martha Ridewear ja luultavasti Hipposport. Hevoseni ruokinnanhan hoitaa edelleenkin Biofarm, mahtavilla Black Horsen rehuilla.

Hyvää ja voitokasta Uutta vuotta kaikille!

Jaana ja Grivis

(Kuva: Kit Houghton)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti