keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Sinisalo: Peruskuntokausi täydessä vauhdissa

Kauden päätavoitteena oli saada ammutuksi paikka Lontoon paralympialaisiin ja menestyä MM-kilpailuissa sekä saarikisoissa. Saarikisat (25 saarta kuten Ahvenanmaa) olivat ensimmäisinä vuorossa, paikkana etelä-Englannin Isle of  Wight. Se oli vuoden 2011 Englannin suurin urheilutapahtuma. Sieltä tuliaisina 3 kultaa, kaksi joukkuepronssia ja kuusi saarikisaennätystä. Kausi pyörähti hyvin käyntiin.

Viikko kotona ja matka kohti Torinon MM-kisoja alkoi. Tavoitteena sijoittua 3 parhaan joukkoon, jotta Lontoon paikka olisi varma. Helteisessä kelissä ammuttiin viikko, ja olin alkukilpailun 4. uudella omalla ennätyksellä. Neljännellä pudotuskierroksella hävisin niukasti turkkilaiselle ja olin loppusijoituksessa 5. Mutta koska edelläolleilla oli jo paikka Lontooseen niin sain kuitenkin suoraan paikan enkä joutunut karsintakilpailuun viimeisistä Lontoon paikoista. Kauden päätavoite oli saavutettu. Sitten oli vielä kauden viimeiset kisat Torniossa, yleiset SM-kilpailut, jossa voitin ensimmäisenä vammaisjousiampujana naisten luokan Suomen mestaruuden.

Rankka kisakausi takana sekä kahden kuukauden tauko jousiammunnasta. Lokakuussa aloitin rauhallisesti jousiammunnan ja marraskuun leirillä kävimme läpi kuluneen kauden tekemiset ja tulevan kauden suunnitelmat. Tämä kausi alkoi jousiammunnan tekniikan osalta paremmin kuin mikään aikaisempi vaikka ammuntakuntoa ei vielä ollut juuri lainkaan, niin oli mukava ajatella ja laatia Lontoon reenisuunnitelmia. Kävin reenimielessä marraskuussa Iitissä kisoissa josko saisin paikan kevään yleisiin SM-kisoihin, johon pääsee osallistumaan 16 suomen parasta naista. Sain kelpo tuloksen ja olen 8 rankinglistalla, joten SM-paikkani on melko varma.

Peruskuntokausi on nyt täydessä vauhdissa ja sitä tehdään pitempään kuin yleensä, koska Lontoon kisat ovat vasta alkusyksystä. Syksy on mennyt koiran kanssa lenkkeillessä, soutulaitetta kiusatessa ja painoja heilutellessa. Sain joulukuussa takuuna uudet lavat molempiin jousiini, kun edellisistä alkoi maalit rapista pois ennen aikojaan.  Nyt on saatu peruskunto itse lajinkin osalta kunnolla käyntiin, uusilla lavoilla olkapäät pääsevät vähän helpommalla, vaikka niissä on paunan verran jäykkyyttä enempi.

Joulukuussa saatiin edullisesti vuokralle oma reenihalli jossa on tosi kiva käydä reeneissä, kun saa mennä silloin kun itselle parhaiten sopii eikä tarvitse minuuttiaikataululla tulla ja mennä. On hienoa, kun voi keskittyä oikeanlaiseen tekemiseen omassa rauhassa ajan kanssa. Joulunakin oli varmaan Lontoon kisat mielessä, kun huomasin tekeväni englantilaista hedelmäkakkua. Vuosi 2012  jatkuu kovasti töitä tehdessä ja leireillessä matkalla kohti Lontoota!

-Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti