perjantai 3. elokuuta 2012

Kiirettä


Avajaisiin 25 päivää ja päällimmäisenä tunteena kiire. Yritin pitää jopa lomaakin osan aikaa heinäkuuta mutta eihän siitä oikein mitään tullut. Aamuisin töitä koneella, sähköposteja ja puheluja, akkreditointipalapeliä, joukkueen matkustuksen suunnittelua yms. yms. Välillä sentään sai käydä perheen kanssa pakolliset Linnanmäki- ja Muumimaailmareissut ja tehdä pientä piha-askaretta, kuten lasten leikkimökin maalausta ja terassin viimeistelyä. Ei auta valittaa – tämä liittyy tähän ammattiin. Ehkä kisojen jälkeen on mahdollista nollata hieman akkuja.

Sitten asiaan. Joukkueen lopullinen koko päätyi lopulta 35 urheilijaan, mikä on viisi enemmän kuin Pekingissä. Laskin, että Pekingiin saimme vielä 7-8 urheilijaa villin kortin tai käyttämättä jääneiden paikkojen kautta mutta Lontoon osalta kaikki paikat ovat urheilijoiden itsensä hankkimia. Tämä on hyvä osoitus suomalaisen vammaisurheilun tason noususta kansainvälisesti verrattuna. Joukkueen yleisjohtoa, lajijohtoa, avustajia ja huoltajia tulee olemaan Lontoossa noin 40 henkilöä. Tämä joukkue kokoontuu Helsinkiin lauantaina 4. elokuuta viimeiseen yhteiseen infopäivään ennen kisoja.

Tällä viikolla joukkueen jäsenet ovat saaneet varustepakettinsa. Haltin asut ja Asicsin jalkineet ovat samat, jotka ovat tulleet tutuiksi jo olympiajoukkueen osalta ja omasta mielestäni ne ovat hyvännäköisiä ja toimivia. Lontoon ja Weymouthin sääolosuhteet ovat odotettavasti vaihtelevat ja asettavat varustukselle omat vaatimuksensa.

Tietotekniikka on suureksi avuksi muun muassa erilaisten tietojen välittämiseen kisajärjestäjän ja Paralympiakomitean välillä. Joskus järjestelmät kuitenkin myös temppuilevat. Syöttäessämme Saarisen Katjan kanssa matkustustietoja LOCOGin järjestelmään huomasimme yllättäen, että yksi urheilija puuttui listasta. Selvittäessäni asiaa kisajärjestäjältä minulle ilmoitettiin, että kyseinen urheilija oli poistettu akkreditoitavien listalta. Syytä tähän en tiedä mutta joka tapauksessa asia korjaantuu, kun se huomattiin tässä vaiheessa. Maanantaihin 6.8 mennessä urheilijat on ilmoitettava kisajärjestäjälle ja sen jälkeen muutokset ovat mahdollisia pelkästään loukkaantumisen tai vastaavan syyn takia. Toivottavasti järjestelmä ei temppuile tällä kertaa.

Seuraavat pari viikkoa menevät kisamatkaa viimeistellessä. Pienetkin yksityiskohdat on tarkoitus olla valmiina 20. elokuuta mennessä, jolloin suuntaamme Saarisen Katjan kanssa Lontooseen. Ensimmäiset urheilijat tulevat kisakylään 22. elokuuta ja suurin osa on jo paikalla 28. elokuuta, jolloin kisakylässä järjestetään juhlallinen joukkueen tervetuloseremonia. Siellä kuulemme Maamme-laulun ensimmäistä kertaa Lontoon olosuhteissa mutta se ei jää ainoaksi kerraksi!

Kimmo Mustonen  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti