sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kestävää fysiikkaa ja ruudin tuoksua

Espanjan maailmancupin jälkeen rentouduin hetken verran synnyinseuduillani. Suunnittelemani aherrukset jatkuivat kuitenkin pian, ja tiedossa oli näöntarkastusta sekä viikonlopun mittainen kisarupeama Mikkelissä. Tuona viikonloppuna avasin ruutikauteni ulkoilmassa. Ammunta oli suhteellisen asiallista, ja tulokseni sivusi minun sarjani virallista SE-tulosta 590, jonka ammuin jo vuonna 2008. Vähän nuo muutamat typerät ysit jäivät ytimiini kaivelemaan, sillä keli oli hyvä ja minulla on tunne, että pystyn parhaimmillani parempaankin. Kaikki hyvä ei saa kuitenkaan tulla kuin tarjottimella! Niin moneen kertaan kuultua kuin tämä onkin, julkean sen kirjoittaa: tällaisesta ruutikauden avauksesta on hyvä jatkaa!
Fyysisiä treenejäni olen tehostanut asteen verran. Henkisen kestävyyden lisäksi fyysistä kestävyyttä ampujalle ei mielestäni voi liikaa korostaa. Vaikka harjoitukset sujuisivat hyvin hieman löysemmälläkin fysiikalla, tulee totuus ilmi viimeistään tiukassa kisatilanteessa. Vaikka harjoitustilanteen ottaa tosissaan, joutuu kisassa pinnistelemään aivan eri tavalla. Kun tekniikka on hallussa, on ampumasuoritus valtaosaltaan mentaalista. Silti vartalon tiukka hallinta määrittää osumien laatua paljon, ja kisasuoritus syö energiaa kyllä. Niinpä koko paketti täytyy treenata kestäväksi. Tuntuu, että kestävyyteni on varsin hyvällä tasolla. Pitkäkin käsipyöräharjoitus taittuu nykyään mukavasti, kun vain soittimesta kantautuu voimakasta, energiaa antavaa musiikkia. Harmi vain, etteivät maisemat vaihdu, sillä käsifillarini on pöytämallia!
Kesäkuun alkupuolella meillä oli leiri, missä panostin enimmäkseen pienoiskivääriin. Tuulisessa kelissä ampumisen suhteen minulla on edelleenkin paljon opittavaa, joten mielenkiinnon, hetkellisestä ärsytyksestä johtuvien mutinoiden, mutta toisaalta onnistumisten myötä puhkeavien hymyjen jatkumo on taattu! Kun palasin leiriltä kotiin, oli pöydällä odottamassa paketti, joka sisälsi iloa silmille: tilaamani uudet ampujanlasit. Silmilläni on nyt hyvä aika totuttautua uusiin laseihin muun muassa ennen elokuisia PM-kisoja, jotka pidetään Ruotsissa.
Kaunista kesän jatkoa toivotellen,
Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti