keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Rauhallisella mielellä Lontooseen


Aloitan viime blogissani tekemästäni lupauksesta: kuulumisista toukokuun lopulta Bad Orbista, viimeisestä kansainvälisestä kilpailustani ennen Paralympialaisia. Taoin peruskilpailussa kaikki laukaukset kymppiin, ja huolimatta onnettomasti yhdeksiköllä alkaneesta kymmenen laukauksen finaalista sijoituin lopulta toiseksi. Kisa toi onnistumisen, lisäsi luottamusta suorittamiseeni ja antoi pienen piirun opetustakin, joten en voinut olla muuta kuin tyytyväinen.

Kesäni on sisältänyt tuttuun tapaansa lajiteknillisen ja fyysisen puolen treenejä sekä leiritystä, mutta väliin myös kullankallista irtautumista ampumisesta. Kun treenaa hyvin, riittävästi ja huolellisesti, kasvaa kunto levätessä aivan huomaamatta. Olen itse todella tajunnut levon merkityksen vuosien varrella. Varsinkin tähänastisen urani alkupuoliskolla treenasin vielä kisojen lähestyessä aivan yhtälailla kuin keskimäärin – ellen jopa kovempaa. Se toimi silloin. Nykyään treenaamisen rytmitys, siis nollaushetket, ovat kasvattaneet merkitystään. On tärkeää kuunnella ja ymmärtää itseään – ja toimia sen mukaan. Kutsun tällaisten asioiden omakohtaista kokemista, niiden ymmärtämistä ja niiden käyttöön ottamista ampujana jalostumiseksi.

Tulevat viikot ennen Lontoota tulevat sisältämään sopivan määrän sydämellä tehtyjä harjoituksia kotiradalla, viimeistelyleirin, tapaamisen koko Suomen paralympiajoukkueen kanssa sekä kaikenlaisia asiaan kuuluvia valmisteluja. Ilmassa on odottavaa taikaa, kun vuoden huipennus lähenee. Tottahan toki aion mahdollisuuksien mukaan seurata myös Olympialaisia. Aloituslajina onkin perinteisesti naisten ilmakivääri, joten televisio lienee lauantaina aamupäivän aikoihin auki ja minä tiukasti sen äärellä. Kun tuolloin jännään kivääriampujattaremme suorittamista, pääsen samalla jo hieman kurkistamaan kuninkaallisen tykistön kasarmien sisään.

Tätä kirjoittaessani Lontooseen lähtöön on aikaa enää kuukauden verran. Ampumiseni ja siihen liittyvien odotusteni pohtimisesta aion tässä vaiheessa pidättäytyä. Haluan keskittyä puhtaaseen tekemiseen, en turhaan ajattelemiseen. Se tulee, mitä on tullakseen. Oli se mitä tahansa, sen olen ansainnut.

Que sera. J

-Minna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti