sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Liikkuvaan junaan kohti Lontoota

Olen nyt neljättä viikkoa Paralympiakomitean vt. pääsihteerinä töissä. Tätä kirjoittaessani Lontoon paralympialaisiin on vain 65 päivää, huh. Ai niin, ja olympiakisat ovat jo 32 päivän kuluttua. On mielenkiintoista hypätä täysillä etenevään kisajunaan kohti kauden päätavoitetta niin monelle.

Pitää muistaa, että kisat (olympia- ja paralympiakisat) ovat uran suurin kohokohta päätähtien, urheilijoiden lisäksi, suurelle määrälle valmentajia, huoltajia, taustahenkilöstöä sekä liitoissa työskenteleville. Kerma kakun päällä joka motivoi ilman kikkaskonsteja. Halu toteuttaa omaa hommaansa niin, että ”ainakaan minusta” ei oman jengin onnistuminen jää kiinni. Se fiilis tarttuu nopeasti ja innostaa.

Kävin vuosi sitten muissa yhteyksissä Lontoossa tutustumassa olympialaisten ja paralympialaisten kisakylään Stradfordin alueella. Esittelystä jäi silloin mieleen se, että kisoista puhuttiin hyvin vähän itsessään ja enemmän painotettiin kisojen ”legacya” eli perintöä, jonka kisat jättävät.

Kisakylän alue on suunniteltu niin, että kun kisat ovat ohi, muodostuu Stradfordiin aidosti toimiva kaupunginosa, jossa voi asua omistus- tai vuokra-asunnossa ja koulu ym. palvelut ovat olemassa päivästä 1 alkaen. Tavoitteena on siis ollut ottaa huomioon myös kisojen jälkeinen aika, niin että kisapaikat eivät ole vain ränsistyvä muistomerkki, vaan luonnollinen osa kehittyvää Lontoon kaupunkirakennetta.

Uskon, että edellä mainittu on kisajärjestäjille motivoiva ja innostava tavoite, heidän uransa kohokohta. Se sitoo heidät meihin kisavieraisiin, pyrkimys tehdä jotakin poikkeuksellisen hyvin näissä kahdessa tapahtumassa, joita kohti kisajunamme kiitää. Toki sillä myös taklataan arvostelua kustannuksista joita näin suurten kisojen järjestäminen aiheuttaa, mutta jos sen tuloksena on miellyttävä asuinympäristö, niin tuskin moni valittaa.

Olkoon loppumatka jokaiselle kohti Lontoota motivoiva, on nimen edessä sitten olympia- tai paralympiatunnus ja muistakaa nauttia myös matkasta, vaikka kotiinpaluu on varmasti hauskempaa onnistuneen lopputuloksen kanssa.


Motivoituneena,




Arto Ahola

Vt. Pääsihteeri



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti