torstai 10. toukokuuta 2012

Leinonen: Onnistumisen iloa Antalyassa


Vuoden ensimmäinen kansainvälinen kilpailuni, maailmancup Turkissa, on vastikään eletty. Muistoissani päällimmäisenä ovat ampumasuoritukseni lisäksi hotellialueen ympäristö, joka tarjosi kauneudennälkäiselle ampujattarelle hengen ravintoa yllin kyllin. Kisapäiväni aattoiltana kiertelin avustajani kanssa lähistöllä välimerellisessä, kosteassa etelän pimeydessä, missä suunnattoman kauniisti valaistut rakennukset ympäröivine palmuineen vartioivat aluetta majesteetillisesti. Tuulenvire oli hellivää, ja upeat valonäkymät toistuivat uima-altaiden turkoosinsinisestä vedestä. Annoin sieluni nauttia hiljaa, hengittelin rauhaisasti ja syvään. Tunsin kyseisen hetken olevan juuri sitä, mitä silloin tarvitsin. Ampumasuorituksen tekeminen on mitä suurimmassa määrin mentaalilaji, ja jokainen valmistautuu siihen omalla tavallaan. Minulle on merkityksellistä kerätä sisälleni kauneuden kokemusta ja aitoa iloa, jotka tuovat minulle voimaa. Vaikka tuloksen tekeminen on parhaimmillaan nautintoa, se on samalla tuskaisaa pinnistelyä. Siksi hyvä mieli pohjimmaisena tunteena ei ole pahitteeksi.

Kisapäivä valkeni hyvin nukutun yön jälkeen. Aloitin päiväni köllötellen hetken aikaa sängyllä ja kuunnellen musiikkia. Aamiainen maistui tällä kertaa hyvin huolimatta siitä, että kilpailun startti odotti jo muutaman tunnin päässä. Jännitys hiipi kuitenkin vatsaani, kun oli aika siirtyä ampumaradan suuntaan. Avustajani meni laittamaan varusteita valmiiksi, jolloin minä sain hetken arvokasta aikaa yksikseni. Ennen kuin siirryin suorituspaikalle, varastoin vielä energiaa banaanista ja runsaskuituisesta kaurakeksistä. Energiaa tosiaan tarvittiin, sillä ampumaradalla oli hyvin lämmintä. Vesipullo oli ahkerassa käytössä kisan kuluessa, ja hikeentyneitä käsiä oli kuivattava kertaalleen pyyhkeeseen. Maltti on valttia ja luottamus omaan tekemiseen tärkeää. Muun muassa näiden asioiden ansiosta hymy puhkesi välittömästi kasvoilleni maksimipisteet 600 tuoneen peruskilpailun jälkeen. Kohtuullisten finaalikymppien jälkeen olin onnellinen hopeamitalisti. Oli aika vaihtaa onnitteluja kilpakumppaneiden kanssa sekä halata joukkuetta ja erityisesti omaa avustajaa, joka teki työtään jälleen erinomaisella tavalla.

Seuraavan kerran kerron ainakin kuulumisia kilpailusta, jonka ajankohta on toukokuun toiseksi viimeinen viikko ja tapahtumapaikka Saksan Bad Orb.
Toivotan kaikille kaunista alkukesää!

-Minna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti