sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kokousvisiitti Lontoon järjestelyiden keskelle


Perjantai 18. toukokuuta, herätys klo 4:45, koiran kanssa lyhyt lenkki kevyessä vesisateessa, aamupala ja Hesari, suihkun ja pukeutumisen jälkeen autolla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Matkakohteena tänään on Lontoo, missä minulla on kokous LOCOGin kanssa Suomen joukkueen kisavalmisteluihin liittyen.

Kentällä mietin, mitä keksin kisajärjestäjän yhteyshenkilölleni tuliaisiksi - tällä kertaa päätös oli helppo, ostin Angry Birds lahjapakkauksen, missä oli avaimenperä ja karamellia. Kone lähti kentältä aikataulussaan klo 7:50 ja kuinka ollakaan vieressäni istuneen brittirouvan kanssa tuli juteltua edellisen illan jääkiekkopeleistä. Hän oli ilmeisen kiinnostunut lajista ja oli iloinen kuullessaan Tsekin voittaneen Ruotsin. Hän harmitteli, ettei MM-kisoja näytetä Britannian tv-kanavilla. Toisella puolellani istunut jenkki ei niinkään ollut juttutuulella jääkiekon suhteen.

Lento laskeutui aikataulussaan klo 9 paikallista aikaa Lontoon Heathrow’n kentälle. Matkalaukkuja minulla ei ollut, joten suuntasin passintarkastukseen, josta edelleen metroon ja suunta kohti Canary Warfia, missä LOCOGin toimistorakennus sijaitsee. Lontoon metroverkostoa täytyy kyllä kiittää, sillä sen verran helppoa, nopeaa ja edullistakin suurkaupungissa matkustaminen on. Kentältä Piccadilly linjalla Green Parkiin ja sieltä Jubilee linjalla kohteeseen kesti tasan tunnin ja päivälippu maksoi 8,50 puntaa eli runsaat 10 euroa.

Tapoihini kuuluen, olin perillä etuajassa, joten ehdin kiertää yhden korttelin tässä Lontoon business- ja pankkimaailman keskuksessa löytääkseni Starbucksin kahvilan. Cappucinon jälkeen olinkin valmis menemään osoitteeseen 10 Upper Bank Street, jonka edessä sattui juuri silloin olemaan massaliikuntatapahtuma, mikä varmaan jotenkin liittyi LOCOGin toimiston läheisyyteen. Tornitalon sisällä oli suuri aula, jonka vastaanotossa kävin ilmoittautumassa. Talon kerroksiin ei pääse ilman saattajaa, joten jäin odottelemaan yhteyshenkilöäni. Hetken päästä paikalle saapui Lambis, joka on työskennellyt eri kisaorganisaatioiden palveluksessa jo Ateenan kisoista lähtien. Moikkasimme ja kerroimme viimeiset kuulumiset, kunnes yhteyshenkilöni, Katrina, tuli alas hakemaan minua.

Kokoushuoneessa oli Katrinan ja itseni lisäksi kolme muuta kisajärjestäjän edustajaa, jotka vastasivat ilmoittautumisista ja akkreditoinneista. Paikalla oli lisäksi Sotshin 2014 edustaja tutustumassa, kuinka pre-DRM eli joukkueen esirekisteröintikokous hoidetaan. Ensiksi ojensin tuliaiseni ja kuinka ollakaan, Angry Birds oli tuttu kaikille mutta kukaan ei tiennyt sen suomalaisuudesta. Näin taas vietiin Suomi-infoa eteenpäin.

Sinänsä kokous noudatti tuttua kaavaa, missä käytiin läpi saavutetut maapaikat, pitkällä listalla olevat henkilöt, akkreditointitietojen paikkansa pitävyys, avainhenkilöiden tehtävät ja yhteystiedot, joukkueen matkustamiseen liittyvät tiedot jne. Asiat oli käyty läpi kolmessa tunnissa. Tämän jälkeen samaa reittiä takaisin kentälle, missä ehdin syödä päivän ensimmäisen aterian, jos nyt ei lentokoneen sämpylää lueta sellaiseksi. Tuliaisiakin yritin löytää lähinnä kolmelle tyttärelleni mutta tällä kertaa se jäi yritykseksi - Disney Storea ja prinsessakamaa kentältä oli turha etsiä. Jospa vielä Helsingin päästä löydän lauantain karkkipäivälle jotain sopivaa, niin kaikki ovat tyytyväisiä.

Lontoon olympialaiset ja paralympialaiset ovat jo ovella, ja valmistelut loppusuoralla. Urheilijatkin näyttävät olevan ennätyskunnossa - onnittelut vielä kerran kaksinkertaiselle ME-urheilijalle, Toni Piispaselle! Tästä on hyvä jatkaa kesän ja etenkin alkusyksyn odottelua.

Kimmo Mustonen

(kuvassa jousiammunnan kilpailupaikka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti