maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kesätyötä joukkueiden parissa


Viimeistely Lontoota varten on menossa maalipallojoukkueiden osalta. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat haitanneet niin miesten kuin naistenkin valmistautumista. Esim. miesten joukkue ei ole päässyt eikä pääse viimeistelyturnauksiin parhaalla kokoonpanolla.  Toivottavasti jo parille viimeiselle leirille ennen Lontoota saamme koko ryhmän terveenä paikalle. Henki joukkueessa on vahva ja voittamaan kun on opittu, niin tahtoa riittää. Yhdeksän pelaajan rinki on hitsautunut hyvin yhteen ja vaikeaa on näistä valita ne kuusi kisoihin lähtevää.

Turnauksia joukkue siis pelaa vielä kolme, mutta ainakin kahteen niistä emme saa parasta kokoonpanoa mukaan juuri noiden sairastelujen takia. Toivotaan siis koko joukkueen kasvavan tästä ja pelipaikoille kilpailun kasvattavan ns. vaihtopelaajien motivaatiota ottaa paikka itselle.

Viimeisin turnaus miesten joukkueelta päättyi pronssimitalleihin Sloveniassa Ruotsin ja Iranin ollessa parempia. Tosin joukkue  oli matkassa vain neljällä pelaajalla. Täällä oli mukana myös pitkän tien kulkija, ex huoltaja ja valmentaja Paul Lindel Kevin Colletin apurina. Itse olin naisjoukkueen mukana Ruotsissa.
Naisten joukkue käväisi Malmössa Lady intercup turnauksessa voittaen koko turneen. Mukana oli kahdeksan joukkuetta kymmenestä Lontooseen matkaavista. Niinpä naisetkin saivat mukavia päänahkoja matkalla Lontooseen. Turnauksia pelataan vielä yksi, mutta Ruotsista tuli juuri kutsu viimeistelyleirille Tukholmaan, jota toki harkitaan.

Haastetta leireihin on riittänyt: miten saada tuo valmennusportaan kolmen hengen ryhmä ajallisesti aina oikeaan paikkaan. Itselle on tuo kahden joukkueen valmentaminen ollut myös mielenkiintoinen haaste, kun tuo normaali päivätyökin olisi hoitdettava. Tällä hetkellä olemme onniksi jo siinä tilanteessa, että molemmat joukkueet voivat harjoitella samoja asioita, eikä leirien valmistelu vie enää niin pitkää aikaa. Lisäksi ollaan tilanteessa, jossa joukkuepelaaminen on leireillä se ykkösjuttu ja tällöin olemme saaneet yhden tuomarin myös mukaan tuomaan leiripeleihin tuomarien näkemyksiä pallon pyörityksestä pelitilanteissa.                      

Joten hyvillä mielin tästä jatkamme kovaa harjoittelua. Kiitokset pelaajille mahtavasta harjoitteluinnosta ja valmennustiimille jaksamisesta. Taustajoukoille myös kiitos hyvin hoidetuista asioista. Lisäksi Suomen tuomareita on kiittäminen hyvästä yhteistyöstä. J a muistaa sopii tietysti kotijoukkojen tuki. Ilman läheisempien tukea ei täysipainoinen harjoittelu olisi mahdollista.
Tästä on hyvä jatkaa kohti Lontoota!

Maalipalloilijoista tulisi kyllä hyviä sään ennustajia. Lähes aina kesäleiriemme aikana aurinko jaksaa porottaa täydellä teholla ja me hikoilemme sisällä sinisen pallon perässä. Lähes aina…!
Hyvää kesän jatkoa kaikille!

Timo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti